Introducerea imprimantelor Formlabs, Form 3 si Form 3L

Introducerea imprimantelor Formlabs, Form 3 si Form 3L

08.04.2019 09:59

iMAKE3D, parteneri autorizați Formlabs, suntem fericiți să vă anunțăm lansarea celor două noi produse hardware care vor ajuta la lansarea unei noi ere pentru printarea 3D industrială: Form 3, cea mai recentă imprimantă din seria de imprimante desktop, și Form 3L, prima imprimantă 3D industrială pe rășină accesibilă, sunt disponibile pentru pre-comandă.

Noile imprimante 3D de la Formlabs sunt de tehnologie Low Force Stereolithography (LFS)™, astfel ne oferă print-uri de o calitate incredibilă, suporți mai ușori și o platformă pentru materiale și aplicații avansate.

După cum bine știți imprimantele 3D Formlabs sunt soluțiile pentru o gama largă de industrii datorită performanței demonstrate dar și a ușurinței cu care se utilizează, bineînțeles că și noile imprimante merg pe același sistem.

Noile funcții software, cum ar fi capacitatea de a trimite de la distanță fișierele de printat dar și de a gestiona o linie de printare deschid noi posibilități de a lucra între echipe și locații. S-a pus accentul pe timpul de funcționare care s-a vrut a fi unul non-stop, pentru volume mari de printare, astfel s-au adăugat senzori avansați, alerte și componente ce pot fi înlocuite de utilizatori. Ca o concluzie, procesul de printare Low Force Stereolithography (LFS) mărește volumul de printare de 5 ori față de imprimantele 3D desktop disponibile până acum.

Cei de la Formlabs continuă să extindă accesul la o tehnologie industrială puternică și să va pună la dispoziție o imprimantă fiabilă și calitativă la nivele fără precedent pentru un motor de fabricare care poate crește o dată cu afacerea dvs.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre modul în care funcționează printarea 3D LFS și de ce s-a reproiectat procesul de printare 3D prin stereolitografie.

Înregistrati-va la Webinar-ul de pe 9 aprilie pentru o exemplificare profundă a tehnologiei ce stă în spatele procesului de printare Low Force Stereolithography (LFS). Aflați cum poate imprimantă Form 3 să se integreze în fluxurile dvs. de lucru de la un expert Formlabs.

De la Accesibil la Universal

Imprimanta Formlabs Form 2 a făcut ca fabricarea pieselor de calitate industrială să fie accesibilă prin reducerea costurilor de hardware, a materialelor și a forței de muncă, cu scopul de a pune stereolitografia în mâinile mai multor afaceri decât oricând.

Cu una dintre cele mai mari echipe de știință în materie de materiale din industrie, Formlabs oferă o gama avansată de peste 20 de materiale care răspund nevoilor de specialitate din întreaga industrie și permite companiilor precum Gillette să producă componente finale, funcționale, la un preț accesibil consumatorilor finali. Astăzi, utilizatorii Formlabs conduc modul în care printarea 3D să crească, de la o singură mașinărie la fabricarea digitală 24/7, de la o unealtă de prototipare la un driver indispensabil al afacerii.

Imprimantele 3D Form 3 și Form 3L duce procesul de printare la un alt nivel, prin inovațiile cu care vine și anume: o îndepărtare ușoară a suportului, o mai bună acuratețe și fiabilitate, o întreținere mai rapidă a imprimantei și noi oportunități de printare părți de piese la un volum mult mai mare și cu materiale cât mai avansate. Formlabs duce printarea 3D de calitate industrială de la accesibilă la universală, prin crearea unei platforme de fabricare "în-house", fiabilă și suficient de versatilă pentru a construi o afacere în jurul acesteia.

Scurtă introducere a procesului Low Force Stereolithography (LFS)

Primele imprimante 3D Formlabs au venit cu o configurație mult mai mică și mai accesibilă decât mașinile industriale SLA deja existente. Procesul SLA inversat din spatele imprimantei Form 2 reduce amprenta și costul, dar exercită forțe semnificative asupra piesei în timpul printării. Imprimanta înregistrează acest lucru printr-o calibrare riguroasă, fortele exercitate asupra piesei printate aduce limitări în jurul materialelor și a volumului de printare, iar piesele necesită structuri de sprijin robuste pentru a putea fi printate cu succes.

Odată cu introducerea Low Force Stereolithography (LFS), compania Formlabs a schimabt complet abordarea noastră asupra printarii 3D pe bază de rășină, prin reduceea drastică a forțelor exercitate asupra pieselor în timpul procesului de printare.

Printarea 3D LFS utilizează un rezervor flexibil și o iluminare liniară pentru a oferi o calitate incredibilă a suprafeței și acuratețe în printare. Forțele de printare inferioare permit printarea cu structuri de suport ce se îndepărtează cu ușurință. În plus, acest proces deschide o gamă largă de posibilități de dezvoltări viitoare, cum ar materiale avansate gata pregătite pentru producție.

În interiorul imprimantelor Form 3 și Form 3L este un motor de optică complet reproiectat. Light Processing Unit (LPU) care conține un sistem de lentile și oglinzi, cu rolul de a livra print-uri exacte și repetabile.

În cadrul LPU, un galvanometru poziționează fasciculul laser de înaltă densitate în direcția Y, trece printr-un filtru spațial și o direcționează către o oglindă îndoită și o oglindă parabolică pentru a livra în mod consecvent raza perpendiculară pe planul de construcție.

Generație următoare a printării 3D industriale

Imprimantele 3D de la Formlabs, Form 3 și Form 3L, au fost construite pentru a livra un timp de funcționare îndelungat și constant și pentru a lasă utilizatorul să se focusese mai mult pe design, pe creativitatea muncii sale. Senzorii implementați detectează și menține un proces de printare optim, iar atunci când apar erori și este necesară intervenția utilizatorului, acesta primește notificări.

În rarele cazuri când imprimanta are nevoie de intervenția utilizatorului, sistemul este structurat pentru o mentenanță facilă. Unitățile de procesare a luminii, tancul de rășînă, rolele și sticla optică sunt componente ce pot fi înlocuite de utilizator, astfel este redus timpul de trimitere spre mentenanță, spre înlocuirea acestor componente.

Inovarea adusă în detectarea și manipularea erorilor face ca utilizatorul să poată să experimenteze fără alte bătăi de cap.

Interfața intuitivă și reproiectată din cadrul software-ul imprimantei de pregătire a procesului de printare, instrumentele de gestionare a cloud-ului și interfața touch-screen-ului face ca imprimanta 3D să fie ușor de utilizat, fără a beneficia de un training în prealabil.

Ultimul upgrade a slicerului PreForm este gratuit și are o mulțime de noi caracteristici ce deschid noi posibilități de implementarea a tehnologiei de printare 3D în fluxul dvs de lucru.

Începeți să printați chiar dacă nu sunteți acasă, cu ajutorul printării de la distanță, lucrați cu un rând de imprimante organizat în PreForm și gestionați echipele și permisiunile din Dashboard.

O procedură structurată pentru a fi utilizată pe scară largă

Design-ul modular al unităților de procesare a luminii - Light Processing Unit (LPU), iluminarea uniformă liniară și forțele reduse ale tancului flexibil asigura faptul că tehnologia de printare Low Force Stereolithography (LFS) poate continua să se dezvolte în zona de printare 3D, construită în jurul aceluiași motor puternic de printare.

Imprimanta Formlabs Form 3L, prima de dimensiuni mari din rândul imprimantelor pe rășină la un preț accesibil, livrează cu rapiditate piese printate 3D mari mulțumită celor două unități de procesare a luminii care funcționează simultan de-a lungul unui traseu de printare optimizat.

Pentru prima dată, companiile vor fi capabile să printeze piese de dimensiuni mari în propria fabrică la un cost mic și mai rapid. Pentru producția largă imprimanta 3D Form 3L își multiplică randamentul cu fiecare print. Așadar bijutierii pot printa simultan 150 de inele , iar laboratoarele de tehnică dentară pot printa 40 de arcade dentare o dată.

Ambele imprimante 3D, Form 3 și Form 3L utilizează aceleași cartusuri de rășină că și Form 2. Imprimanta Form 3L are capacitatea de a conține două cartușuri de rășină pentru a preveni întreruperea procesului de printare a pieselor de un volum mare.

 

Form 3

Form 3L

Form 2

Tehnologie

Low Force Stereolithography (LFS)

Low Force Stereolithography (LFS)

Stereolithography (SLA)

Volum de printare

X – Y - Z

 

14.5 × 14.5 × 18.5 cm

 

33.5 × 20 × 30 cm

 

14.5 × 14.5 × 17.5 cm

Grosime Strat (Rezoluție pe axă)

25 – 300 microni
.001 – .012 inch

*25 – 300 microni
*.001 – .012 inch

25 – 300 microns
.001 – .012 inch

Rezolutie XY

25 microni
0.001 inch

25 microni
0.001 inch

n/a

Suprafața spotului laser

85 microni
0.0033 inch

85 microni
0.0033 inch

140 microni
0.0055 inch

Cartușe de răsină

1

2

1

Formlabs a hotărât să ofere instrumentele pentru orice afacere pentru a accesa fabricarea de înaltă calitate. Form 3 și Form 3L, construite pe tehnologia avansată de Low Force Stereolithography (LFS), reprezintă următorul pas către universalizarea printarii 3D desktop industriale de înaltă calitate și aducerea printarii 3D de dimensiuni mari la un preț accesibil pentru prima dată .

Începeți cu o singură imprimantă și adăugați capacitate pe măsura creșterii cererii sau începeți să construiți acum o flotă de multe imprimante pentru printarea la un volum mare. Indiferent de dimensiunea operațiunii dvs. sau de stadiul de producție pe care vă concentrați, Formlabs are hardware-ul, software-ul și materialele versatile de care aveți nevoie pentru a vă dezvolta afacerea.

Înregistrati-va la Webinar-ul de pe 9 aprilie pentru o exemplificare profundă a tehnologiei ce stă în spatele procesului de printare Low Force Stereolithography (LFS). Aflați cum poate imprimantă Form 3 să se integreze în fluxurile dvs. de lucru de la un expert Formlabs.

Postat în News De:
Alina Printam3D
Comentarii

Trebuie să fii logat pentru a plasa comentarii.

click aici pentru a te loga

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii