Ultimaker deschide noi posibilitati pentru printarea industriala!

Ultimaker deschide noi posibilitati pentru printarea industriala!

miercuri, 10 octombrie 2018 16:58:30 Europe/Bucharest

Vrei o printare 3D fiabilă utilizând cele mai avansate materiale 3D?

Ultimaker dezvoltă o soluție completă pentru compozitele de înaltă performanță pe Ultimaker S5, în urma colaborărilor cu companii de top din domeniul materialelor, inclusiv Owens Corning și DSM.

Profilele optimizate pentru materialele de la Owens Corning XSTRAND™ și DSM Novamid® vor deveni disponibile în Cura Ultimaker. Iar un Printcore rezistent la abraziune pentru modelul Ultimaker S5 va permite printarea cu materiale abrazive compozite.

Ultimaker este primul producător de imprimante 3D din lume care colaborează cu producatori de materiale pentru a oferi clienților o gamă mai mare de materiale, eliminând în același timp dificultatea pe care o întâmpină adesea utilizarea produselor dintr-o terță parte, prin crearea de profile personalizate.

Colaborarea cu Owens Corning, un lider mondial în materiale compozite din fibră de sticlă, industria de acoperișuri și izolații a pornit din dorința de a ajuta clienții să își realizeze complet design-urile. S-a dovedit că profilele create alături de Ultimaker au avut un beneficiu atât pentru clienții lor cât și pentru compania Owens Corning.

Cu proprietăți termice și mecanice excelente și compatibile cu imprimanta Ultimaker S5, materialele XSTRAND ™ sunt ideale pentru aplicații industriale. Ele pot ajuta clienții să producă elemente care se potrivesc cu aplicațiile specifice, cum ar fi scule, aparate și electronice.

“XSTRAND ™ este un material de inginerie care are 30% fibră de sticlă în compoziția acestuia și acum o combinăm cu un filament care poate fi printat 3D. Este conceput pentru a fi utilizat în interior, în aer liber și pentru multe tipuri de aplicații.”

Pentru a ajuta clienții să beneficieze cât mai eficient de gama XSTRAND ™, Owens Corning a colaborat cu inginerii de la Ultimaker pentru a crea profile optimizate ale materialelor care sunt acum disponibile în Cura Ultimaker. Aceste profile au fost personalizate special pentru gama XSTRAND ™, astfel încât utilizatorii să poată pur și simplu să selecteze materialul pe care îl printează, fără a trebui să configureze manual mai multe setări.

Acesta reduce procesul dificil de a găsi setarea potrivită pentru filamentul lor, și permite clienților Owens Corning să economisească timp și să printeze piesa dorită mai rapid.

”Este foarte ușor. Pur și simplu încărcați designul, selectați materialul pe care îl veți folosi - acum puteți selecta XSTRAND ™ din lista verticală - și se va ocupa de toate setările pentru dvs.”

Armătură din fibră de sticlă a materialului asigură print-uri puternice, cu o bună rezistență chimică și UV, capabile să reziste si sa fie funcționale la un grad mare de temperatură .

 

Dr. Chris Skinner, vicepreședinte al Marketingului strategic al compozitelor de la Owens Corning, a explicat: "Am decis să colaborăm cu Ultimaker datorită performanței și fiabilității ridicate a imprimantelor 3D Ultimaker. Împreună cu experții lor in materiale au rezultat setările perfecte pentru materialele noastre in Cura Ultimaker. "

Rezultatul acestei strânse colaborări cu Ultimaker este că astfel clienții Owens Corning pot obține acum cea mai bună calitate pentru printurile lor, făcând prototipuri și produse finale mai rapid și mai ușor.

De asemenea, lui Owens Corning i s-a arătat modul în care compania poate utiliza printarea 3D ca parte a propriului flux de lucru.

Specialiștii în domeniul materialelor plastice specializate DSM creează, de asemenea, profiluri pentru Novamid® ID1030 CF10, o nouă poliamidă pentru piese printate 3D cu proprietăți apropiate de ale celor ce le obții doar prin turnarea prin injecție.

Acest material este încărcat cu fibră de carbon de 10%, care produce print-uri mai puternice, mai dure și mai rigide, cu o viteză de printare asemenea materialelor plastice nearmate. Rezistența ridicată a acestui material o face optimă pentru aplicațiile structurale solicitante pentru automobile.

Hugo da Silva, vicepreședinte al producției de aditivi de la DSM, a comentat: "Împreună cu Ultimaker putem contribui la oferirea unei soluții simple, fără probleme, deoarece software-ul Cura și Ultimaker S5 sunt pe deplin aliniate cu materialele noastre pentru a crea părți nelimitate de mari cerințe .“

-         Un nou Printcore de printare pentru compozite noi –

print core

Pentru a permite printarea simplă a materialelor compozite, cei de la Ultimaker lansează un nou Printcore CC Red 0.6.

Printcore-ul de printare 3D, dezvoltat în colaborare cu Anders Olsson, prezintă o duză cu diametru de 0.6 mm cu o precizie automată, cu o geometrie special adaptată. Cu un vârf de rubin rezistent la uzură, acest Printcore asigură printarea 3D fiabilă cu materiale compozite.

De asemenea, în ambalaj sunt incluse patru capace de duze pentru Ultimaker S5, pentru utilizare pe termen lung.

Împreună cu profilele din Ultimaker Cura, acest Printcore va obține rezultate perfecte cu aceste materiale ale unor terțe părți la fel de ușor și fără întreruperi asemenea printării cu filamentul Ultimaker.

Nu este nevoie să setați manual parametrii de printare și nu trebuie să vă faceți griji dacă duză dumneavoastră poate manevra abraziunea – Printcore-ul CC Red a fost creat pentru o durată de viață de printare 3D îndelungată în ciuda abraziuni.

 

- Upgrade pentru fiecare Ultimaker S5 -

"Alături de cei mai importanți experți în materie de materiale vom oferi fiecărui Ultimaker S5 un upgrade suplimentar și mai urmează", a declarat Jos Burger, CEO Ultimaker.

Noile profiluri de materiale preconfigurate și Printcore-ul de printare oferă clienților Ultimaker o calitate superioară a printării 3D și o configurare mai ușoară atunci când folosesc cele mai bune materiale de printare 3D din lume.

În timp, chiar și mai multe branduri de vârf vor lansa profilele Ultimaker Cura și compozitele avansate și materialele plastice, oferind mai multe opțiuni de materiale potrivite pentru aplicații profesionale de la prototipuri funcționale până la piese de uz final.

Printcore-ul CC Red va fi disponibil prin distribuitorii Ultimaker de la 13 noiembrie 2018.

 

Abonează-te la NEWSLETTER-ul nostru pentru a fi primul care află când intră la noi în stoc, și bineînțeles mai multe informații! 

 

 

Postat în News De:
Alina Printam3D
Comentarii

You must be logged in to post a comment.

click here to log in