Tehnologia de printare 3D în laboratoarele Nera Plant de la Mănăstirea Nera

Tehnologia de printare 3D în laboratoarele Nera Plant de la Mănăstirea Nera

luni, 1 aprilie 2019 13:53:55 Europe/Bucharest

După cum bine stiți, echipa iMAKE3D oferă toate serviciile aferente achiziționării unei imprimante 3D, de la consultanță, care constă în discuția de început - în care clientul ne spune care îi sunt nevoile, iar noi venim cu opțiuni privind imprimanta care ar fi potrivită pentru el. Urmează apoi și training-ul, în care clientul are parte de o instruire, fie basic, fie avansată - de utilizare a imprimantei 3D.

Tehnologia de printare 3D are aplicabilitate în diverse domenii, exemplificate de noi într-un alt articol pe care îl găsiți aici. Ce pare mai dificil este ca oamenii să știe să aplice și să utilizeze această tehnologie în mod eficient.

Printarea 3D poate nu este cea mai potrivită atunci când vorbim de producție, pentru că aici intervine un întreg sistem de printare 3D, numit altfel o "fermă de imprimante 3D”, însă se aplică și vine cu un aport deosebit de important în procesul de prototipare.

Și, ca să trecem la subiectul acestui articol, o să vă vorbim despre surprinderea și bucuria noastră atunci când am aflat de inițiativa măicuțelor de la Mănăstirea Nera de a îmbrățișa tehnologia de printare 3D și de a integra această tehnologie în activitatea lor de la Mănăstire, achiziționând astfel o imprimantă 3D Ultimaker 3 Extended de la noi.

Cum și de ce au făcut acest lucru, o vom lăsa pe măicuța Marina să vă spună, care săptămâna trecută ne-a călcat pragul pentru a face un training de printare 3D și cu care am discutat și noi.

Povestiți-ne despre dvs. Ce profesie aveți, cu ce vă ocupați?

Fiindcă mă aflu aici în calitate de reprezentant al Mănăstirii noastre, vă voi spune câteva cuvinte despre noi, comunitatea maicilor de la Mănăstirea Nera – cine suntem și care sunt activitățile pe care le desfășurăm.

Mănăstirea Nera a luat ființă în anul 1996, la inițiativa și prin strădania doctorului Pavel Chirilă - specialist în tratamente naturiste și promotor al conceptului de medicină creștină.

Căutând și aflând rostul adânc al vieții, în această mănăstire viețuiesc peste 100 de maici, care  și-au închinat viața Dumnezeului celui Viu și grijii de a sluji fiecărui suflet de om ce le trece pragul. Valori precum credința, sinceritatea, onestitatea, seriozitatea, profesionalismul, altruismul, transparența, curajul, fermitatea - sunt la mare preț în viața lor.

Pe lângă rugăciune – lucrarea de căpetenie a oricărui călugăr, principala activitate a maicilor de la Mănăstirea Nera este prepararea de produse naturiste: suplimente alimentare (siropuri, tincturi, capsule, ceaiuri, uleiuri, oțeturi, gemuri, miere, condimente), dar și o gamă de cosmetice bio (săpunuri solide și lichide, creme, deodorante, șampoane, loțiuni și ape de față)

produse neraplant

Toate produsele Nera Plant sunt manufacturate după reţete proprii, cu rădăcini în vechile leacuri tradiţionale şi mănăstireşti, în cele două laboratoare – Laboratoarele Nera Plant - ale așezământului monahal. Procesele de preparare urmăresc păstrarea proprietăţilor naturale ale plantelor folosite, căci plantele medicinale sunt un dar neprețuit al lui Dumnezeu pentru oameni.

Produsele Nera Plant au două mari calități: sunt manufacturate cu suflet, din inimă, cu rugăciune, iar în al doilea rând, sunt manufacturate din ingrediente naturale, cu grijă selectate, din plante culese de maici din zone curate și protejate de poluare.

Mai multe detalii despre activitatea și produsele noastre puteți găsi pe neraplant.ro    

Pictura, sculptura, traducerile și muzica psalitică sunt celelalte preocupări și activități ale maicilor. În plan social, Mănăstirea Nera organizează activități cu copiii și tinerii, între care se numără și meditațiile oferite gratuit elevilor, atât celor din clasele primare, cât și celor care se pregătesc pentru bacalaureat sau admiterea la facultate.

Cum ați interacționat (aflat) prima dată cu printarea 3D și de ce?

Am aflat de la niște cunoștințe despre printarea 3D, dar rămăseserăm cu acele informații, neavând până acum propriu-zis nevoie să o și folosim pentru activitatea noastră de laborator.

De ce ați ales brand-ul Ultimaker?

În urma căutărilor efectuate, din site-urile pe care le-am accesat, am concluzionat că cel care prezenta acest brand era cel mai profesionist din punct de vedere al prezentării și organizării informațiilor și că ar putea corespunde cel mai bine nevoilor noastre.

De  ce ați ales iMAKE3D?

Am ales iMAKE3D datorită echipei pe care am descoperit-o aici. Sunt un colectiv de oameni calzi și pregătiți din punct de vedere profesional care au răspuns prompt solicitărilor noastre.

În ce scop o să folosiți imprimanta 3D Ultimaker 3?

Ne dorim să producem prototipuri/ matrițe pentru noile noastre sticle și borcane din ceramică pe care le vom folosi ca recipiente pentru preparatele naturiste pe care le manufacturăm. Faptul că această tehnică permite personalizarea produsului finit, fără costuri suplimentare și într-un timp relativ scurt, comparativ cu alte procedee, ne este de mare folos. În plus, atunci dorești să dai viață unei idei originale, verificând și dezvoltând designul în toate amănuntele lui, printarea 3D pare cel mai potrivit procedeu.

V-a ajutat training-ul de printare 3D susținut la showroom-ul iMAKE3D?

Da, training-ul de printare 3D susținut la showroom-ul iMAKE3D ne-a ajutat să ne familiarizăm cu însușirile acestui procedeu și cu cele care privesc comenzile imprimantei, până la realizarea produsului finit.

Cât de greu/ușor vi s-a părut să lucrați pe o imprimantă 3D?

Atunci când experimentezi lucruri cu totul noi, este firesc să fie mai dificil la început. Dar, pe măsură ce ne vom familiariza lucrând cu imprimanta 3D și vom descoperi toate posibilitățile acesteia, va fi mai facil.

Care sunt activitățile pe care le-ați făcut în cadrul training-ului?

Am învățat cum să instalez și să alimentez imprimanta cu consumabile și cum anume funcționează softul de printare al imprimantei. Am făcut apoi un test de printare.

Cum ați văzut schimbarea tehnologiei de-a lungul timpului? Ce credeți că se va produce în următorul deceniu? Cum vedeți că se va schimba industria?

Tehnologia pare să fie domeniul cel mai dinamic. Dacă la începuturi, totul se mișca lent din cauza faptului că și device-urile aveau dimensiuni enorme pentru noi, cei de astăzi, în zilele noastre putem vorbi atâtea despre nanotehnologie. Posibilitățile de dezvoltare ale tehnologiei sunt uriașe, iar ea a pătruns adânc mai toate sferele de activitate, dar și în viața personală a omului. Însă, pe cât de mult bine poate face, pe atât de mult rău poate produce. E ca un cuțit: cu el te poți răni sau de el te poți folosi. Avem nevoie de discernământ. Iar când observăm că toate gadgeturile și dispozitivele ne înstrăinează unii de alții, atunci chiar trebuie să luăm măsuri. Nu ele ne stăpânesc, ci noi suntem cei care ne folosim de ele.

Cum vedeți că se va dezvolta tehnologia de printare 3D în viitor?

Probabil se va reduce considerabil timpul de printare, printr-o precizie mai mare și va exista posibilitatea unei maxime și grabnice corecții a erorilor survenite. De asemenea, e foarte important ca și partea de soft să se specializeze. Odată validate posibilitățile ei reale și necesitatea tot mai mare în multe din domeniile vieții și ale industrie, nu e exclus să ajungă a fi mai accesibilă - și din punct de vedere al prețului, dar și din punct de vedere al răspândirii.

 

 

Postat în News De:
Alina Printam3D
Comentarii

You must be logged in to post a comment.

click here to log in