Conform Financial Times, Redefine Meat, un start-up israelian, a reușit să creeze și să și lanseze o carne pe bază de plante și realizată prin fabricarea aditivată. Aceast este disponibilă pentru vânzare și consum în restaurantele din Europa și Israel.
Redefine Meat, care a produs prima friptură pe bază de plante și fabricată aditivat în 2018, poate „tipări” 10 kg de carne pe bază de plante, pe oră.
Bucățile de carne fabricată aditivat vizează reconstruirea texturii fibroase a cărnii adevărate din proteine de soia și mazăre, năut, sfeclă roșie, drojdie și ulei de cocos.
Compania a primit o finanțare de 29 de milioane de dolari pentru această idee și are deja un parteneriat cu Givaudan, lideri în inovație alimentară. Mâncăruri preparate din produsele Redefine Meat, inclusiv produse care replică vita și mielul, precum și carnea tocată de vită și porc, vor fi disponibile în restaurantele Marco Pierre White și Brigadiers din Marea Britanie, în restaurantele cu stele Michelin, Ron Gastrobar, din Țările de Jos și și restaurantul Fancin din Germania.
Lansarea a avut loc într-un moment în care piața proteinelor pe bază de plante se aglomerează și este populată de alternative nu foarte gustoase. Sfântul Graal al acestei piețe este reconstituirea pe bază de plante a unei cărni suculente și care să semene cu carnea de pui sau de porc. Practic, să reconstruiască atât gustul, cât și textura.
Iar aici intră în scenă printarea 3d prin care se poate recrea structura de miceliu a cărnii. Imprimarea 3D poate fi folosită și pentru a recrea marmorarea fripturii sau zonele definite de grăsime și mușchi din slănină.
Avansul tehnologic din ultimii ani a accelerat dezvoltarea acestei alternative fabricate aditivat, iar următorii 5 ani ar putea fi esențiali pentru a decide dacă acest tip de carne pe bază de plante este capabilă să genereze o disruptie în producția mondială de carne.
Trebuie să fii logat pentru a plasa comentarii.
click aici pentru a te loga