MATERIALE ȘI UNELTE pentru a obtine un platou delicios si aratos de scoici de ciocolata
----------
- Ciocolata neagra
- Zahăr muscovado negru
- Smantana
- Zahăr pudră
- Sare de mare
ALEGEREA SI PREGATIREA MATRITEI
- Formele care funcționează cel mai bine în FormBox au laturi unghiulare, sunt mai mult late decât înalte.
- Pentru obiectele sferice (sau similare), cea mai simplă tehnică este tăierea lor în jumătate și crearea a două matrițe care ulterior pot fi unite între ele.
- Alternativ, se poate crea un pat pentru ca obiectul să poată sta - lutul este un material foarte bun de suport.
- Orice adâncituri ar trebui uniformizate în așa fel încât să permită curgerea aerului până la baza șablonului și îmbunătățirea formării matriței.
- Pentru a crea o suprafață netedă care înconjoară matrița, pe patul FormBox se poate introduce o bucată de MDF de 20cm x 20cm de până la 3mm.
OBTINEREA MATRITEI
-
Aranjați obiecte în FormBox, asigura-te ca sunt uniform distanțate.
-
Introdu o foaie turnantă, las-o sa se incalzeasca si sa cada pe patul FormBox.
-
Elibereaza mânerele și lăsa plasticul sa se muleze pe piesele șablonului. Se lasă câteva secunde să se răcească și apoi se scoate din aparat.
-
Matrița este gata de utilizare - asigurați-vă că o spălați înainte de a introduce produse alimentare în interior.
PENTRU STRATUL EXTERIOR DE CIOCOLATĂ
-
Topeste ciocolata neagră și toarna în matriță, acoperind marginile. Lasa la racit.
PENTRU CARAMELUL SARAT
- Incalzeste smantana si zaharul muscvado la bain marie.
- Incalzeste separat, intr- tigae, zaharul tos pana devine auriu
- Amesteca cu grija smantana cu mixul de zahar, amestecand constant in timpul fierberii. Adauga sarea si lasa totul la racit.
ASAMBLAREA
- Toarna mixul de caramel in matritele goale in forma de scoica si lasa-l la racit.
- Adauga cu lingura, pe deasupra ciocolata neagra topita.
- Scoate ciocolatele din matrite presand asupra lor
Trebuie să fii logat pentru a plasa comentarii.
click aici pentru a te loga