15 modele uimitoare din rășină/SLA pentru imprimare 3D

15 modele uimitoare din rășină/SLA pentru imprimare 3D

01.03.2021 18:00

Imprimarea cu susul în jos

Când vine vorba de imprimante 3D, ne gândim la imprimantele de tip FDM care extrudează filament strat cu strat. Acest lucru se întâmplă cu un motiv întemeiat: imprimantele FDM sunt accesibile, ușor de utilizat și există o gamă variată de modele din care puteți să alegeți. Dar ceea ce unii oameni nu realizează este că tipărirea SLA este la fel de ușor de înțeles, cu avantajul suplimentar de a crea imprimări detaliate armonios!

Imprimantele SLA creează piese cu susul în jos, dintr-o cuvă de rășină, mai degrabă decât dintr-o bobină de filament, cum este în cazul imprimantelor de tip FDM. Rășina este întărită cu o sursă de lumină, iar imprimările rezultate sunt deosebit de netede, fără linii de strat vizibile. Procesul permite realizarea detaliilor foarte fine, ceea ce face din SLA tehnologia de bază pentru figurine și miniaturi. Majoritatea modelelor 3D disponibile pe internet pot fi tipărite 3D atât de imprimantele FDM, cât și de cele SLA, dar SLA poate oferi rezultate superioare când vine vorba de calitatea suprafeței. Ambele tehnologii au avantajele și dezavantajele lor, deci este important să alegeți varianta potrivită pentru nevoile dvs.  

Am căutat pe internet o listă cu cele mai bune lucruri de tipărit în imprimantele SLA. De la articole decorative la jucării și miniaturi, sigur vă veți convinge să apelați la beneficiile rășinei.  

Categorie: Decorativ

În primul rând, avem câteva decorațiuni care cu siguranță vă vor înfrumuseța locuința. Articolele decorative pot profita cu adevărat de capacitatea SLA de a imprima detalii fine, iar cu un pic de prelucrare veți avea imprimeuri uimitoare și strălucitoare. Înveseliți-vă propriul decor sau surprindeți un prieten cu un cadou printat acasă!

Ouă de Paște

Cine spune că sărbătorile nu pot fi reconfigurate de noile tehnologii care au schimbat fiecare aspecte al vieții noastre? Acest set uimitor de ouă decorative de Paște va adăuga cu siguranță un suflu modern sărbătorilor dvs. de primăvară. Desigur, ce fel de ouă de Paște ar fi dacă nu ar fi colorate? Obiectele printate cu ajutorul tehnologiei  SLA pot fi colorate sau pictate cu ușurință, ceea ce este perfect pentru acest model. Aceasta este a doua colecție de ouă de Paște de la acest designer, așa că merită să o vedeți și pe prima. Aceste ouă frumoase sunt toate concepute pentru imprimarea cu rășină și ar fi foarte greu de tipărit cu o imprimantă FDM. Designerul a furnizat o fotografie a fiecărui ou din colecție pentru a dovedi că sunt imprimabili, ceea ce vă va ajuta să decideți pe care să îl imprimați mai întâi!

Turnul Pi

 Acest suport de stilou este format dintr-un șir spiralat al cifrelor lui pi. Poate părea ciudat, dar cu siguranță formează un design complex! Detaliile fine ale acestui model necesită o atenție specială, motiv pentru care rășina este materialul perfect. Proiectantul a partajat fișiere pentru patru opțiuni de imprimare: Există două înălțimi diferite și versiuni cu și fără perete intern. Modelul prezentat mai sus are o structură asemănătoare rețelei potrivite pentru imprimantele SLA, dar există și o alternativă cu un perete intern solid care ar fi posibil (deși încă dificil) pentru o imprimantă FDM. Aceasta va fi o imprimare lungă și provocatoare, dar rezultatele uimitoare vor merita așteptarea.

 

Kiwi

Există ceva atrăgător la modelele din plasă și imprimarea 3D. Când aveți o imprimantă SLA, un model ca această pasăre kiwi imploră să devină 3D. Chiar dacă nu aveți o legătură cu Noua Zeelandă, kiwii sunt păsări cu aspect ieșit din comun care trasează contururile unui ornament interesant. Imprimarea SLA produce suprafețe netede ideale pentru colorare. Acest model este frumos ca atare, dar adăugarea unor culori ar putea să definitiveze perfect finisarea. Designerul a remarcat că imprimanta poate produce foarte bine obiecte la scală mică, astfel încât puteți imprima un kiwi adorabil de mic sau câteva în diferite dimensiuni!

 

Inima organică

În prezent, tipărirea SLA este o tehnologie utilizată de producătorii de bijuterii profesioniști pentru a realiza modele pentru turnare. Evident, nu veți crea bijuterii din aur sau argint cu imprimanta de rășină pe care o aveți acasă, dar puteți face următorul lucru bun! După imprimarea unui model ca această inimă frumoasă din rășină, puterea prelucării vă poate oferi un finisaj lucios, metalic, în orice culoare doriți. Imprimați mai multe dintre aceste inimi uimitoare pentru a le folosi ca pe niște decorațiuni uimitoare sau folosiți doar una sau două pentru un colier, un breloc sau cercei!

 

Categorie: Jucării

Finisajul neted al rășinii nu este bun doar pentru decorațiuni. De asemenea, poate realiza jucării detaliate și distractive!

Fie că tipăriți aceste jucării pentru copiii mici sau mari din viața voastră depinde în totalitate de dvs. Toată lumea știe cum arată adevărații miriapozi. Sincer, nu sunt tocmai cele mai potrivite opțiuni pentru joacă. Dar dacă le adăugați o față drăguță, le realizați la dimensiuni mai mari și folosiți o tehnologie potrivită pentru a le crea în culori distractive, veți ajunge la un rezultat încântător! Aceasta este o jucărie miriapod care se imprimă dintr-o singură bucată (stil de imprimare în loc) atât pe imprimantele SLA, cât și pe cele FDM. 

Leagănul lui Newton

Cine nu iubește satisfacția venită din ticăitul produs de leagănul lui  Newton? Această jucărie drăguță încearcă să întrunească toate proprietățile versiunii adevărate. Conceptul este redat bine, dar, așa cum spune designerul, bilele nu au suficientă greutate pentru a se balansa mult timp. Această jucărie incredibilă este imprimată în două părți: baza și brațele. Trebuie să aveții grijă în timpul asamblării, deoarece piesele imprimate cu rășină pot fi fragile.

 

Ram Helmet în miniatură

Cuburile Lego sunt jucării populare, pentru copii (și adulți) de toate vârstele. Deși Lego vinde o gamă largă de opțiuni și accesorii pentru minifigurinele lor, pare să lipsească întotdeauna ceva. Poate, pentru tine, asta înseamnă Ram Helmet  de la Destiny? Acest obiect este printat rapid și la dimensiuni mici. Este perfect dimensionat pentru a se potrivi unei minifigurine Lego, dar Nickey’s Hatchery are și un model portabil, dacă doriți unul potrivit pentru dvs.!


Categorie: Miniaturi

Deși este posibil să imprimați miniaturi cu o imprimantă FDM, majoritatea oamenilor se gândesc să folosească mai degrabă rășina. Potențialul acestui material de a reda detalii minuscule într-o imprimantă 3d desktop este de neegalat. Miniaturile sunt grozave de imprimat, fie pentru jocuri, fie pentru colecții interesante. Aici avem patru modele diversificate pe care le poți imprima, dar toate au în comun scala mică la care sunt produse. 

 

Femeia Fantastică

Acest model dramatic al Femeii Fantastice  a fost inspirat de o ilustrație a artistului Jun Chiu. Designul se imprimă în șapte părți, deci este necesară asamblarea. În funcție de dimensiunea imprimantei, ar trebui să puteți imprima câteva piese la un moment dat.Proiectantul a furnizat fotografii cu procesul de imprimare și asamblare pentru a vă ajuta să începeți.

 

Arici

Atenție la ace! Designerul a afirmat că acest obiect redă trăsăturile unui porc spinos, dar noi credem că arată într-adevăr ca un arici micuț și drăguț. Acest model este o miniatură minusculă, însă este definit cu ajutorul unor detalii voluminoase. Un pic de pictură nu ar strica, mai ales pentru zona feței. Modelul este foarte frumos și curat, dar asigurați-vă că utilizați suporturi cât mai puțin posibil, deoarece vor fi dificil de îndepărtat de pe ace. Acest mic model este o alt exemplu care ar trebui încercat doar pe o imprimantă cu rășină, deoarece acele ar putea pune în dificultate orice imprimantă de tip FDM! 

Notre Dame

Notre-Dame de Paris (Maica Domnului din Paris) este o catedrală veche de 800 de ani și unul dintre reperele majore ale Parisului. Acest model Notre-Dame nu este la fel de miniatural ca alte articole de pe lista noastră, dar cu siguranță este mai mic în comparație cu varianta adevărată! În acest moment, catedrala este închisă publicului după incendiul din 2019, dar, deși nu o puteți vizita, o puteți imprima 3D! Interesant este că scanarea 3D și chiar potențialul procesului de imprimare 3D sunt utilizate în eforturile de restaurare ale catedralei,deci acesta este un model potrivit pentru a fi imprimat acasă.

 

Categorie: Accesorii

În sfârșit, mai avem câteva articole practice pe care le puteți imprima. De la componentele pe care le puteți înlocui pe tastatură până la un suport scalabil pentru bobină, aceste modele arată uimitor cu finisajul neted al unei imprimante SLA!

 

Suport încărcător wireless

Acesta este un design inteligent pentru a vă menține telefonul în poziție verticală în timp ce încărcați telefonul cu ajutorul unui încărcător wireless Samsung. Suportul include un spațiu rotund creat special pentru a susține telefonul. Proiectantul a partajat fișiere pentru imprimare atât pentru  imprimante SLA, cât și pentru imprimantele FDM. Versiunea cu rășină se imprimă într-o singură bucată, fără suporturi.

 

Taste pentru tastatură

 Aceste taste înlocuite pentru o tastatură mecanică au fost remixate de la onebeartoe’s Cherry MX. 

Tastele originale au fost proiectate pentru imprimanta FDM și nu sunt potrivite pentru imprimarea SLA datorită cavităților mici care sunt greu de curățat după ce au fost introduse în rășină.  Proiectantul acestui set a modificat forma atașamentului pentru o mai ușoară curățare și prelucrare. Această colecție are 10 taste. În plus, pe o tastă goală puteți imprima simboluri pentru redare, Fn, mod mut și câteva sigle precum cele de la Spotify, Slack, Virtualbox și multe altele!

 



Suporturi nazale pentru ochelari

Deși nu este necesar pentru fiecare pereche de ochelari, acesta este un exemplu excelent al modului în care puteți utiliza imprimanta 3D pentru a face ceva util. Acestea au fost create atunci când designerul nu a putut găsi suporturi nazale care să prezinte  orificii de montare verticale, așa că, în schimb, a conceput unele pentru el însuși! Proiectantul a furnizat un fișier SolidWorks, astfel încât să puteți face modificările necesare în funcție de specificitatea fiecărei perechi de ochelari. 

Rețineți că va trebui să prelucrați suporturile înainte de a le purta și asigurați-vă că alegeți o rășină care să nu producă probleme la contactul cu pielea.

 

 

Suport pentru bobină

Acest suport uimitor este conceput pentru a ține o bobină destinată lipirii, dar l-ați putea folosi  pentru orice alte materiale care vin în role. În plus față de piesele imprimate 3D, veți avea nevoie de alte câteva lucruri. Știfturile metalice sunt reciclate dintr-o unitate CD veche, iar firul pentru sârmă este o agrafă de birou. Pentru axul bobinei, veți avea nevoie de o bucată de bară filetată sau de un șurub mai lung. Cele trei fișiere sunt tipărite pe o imprimantă SLA fără suporturi.

Nici un suport nu reduce necesitatea postprocesării, dar aveți grijă când scoateți piesele!

Postat în News De:
Ioan Batrana
Comentarii

Trebuie să fii logat pentru a plasa comentarii.

click aici pentru a te loga

Acest site web utilizează Cookie-uri

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor. Sunteți de acord cu cookie-urile noastre dacă continuați să utilizați site-ul nostru web.

Mai multe detalii