Intrebari frecvente imprimanta 3d

Intrebari Generale printare 3D

1. Mi se asigura confidentialitatea fisierelor trimise?

2. Exista proiecte pe care sa nu le acceptati?

Design print 3D

1. Nu am experienta in proiectare 3D. Ma puteti ajuta?

2. Care este grosimea minima a peretilor obiectului si nivelul de detalii?

3. Cat de mare poate fi obiectul pe care vreau sa il printez?

4. Ce se intampla daca obiectul meu contine „erori”?

Materiale pentru printare 3D

1. Ce material pentru print 3D sa aleg?

2. Ce culori pot folosi pentru printurile 3D  mele?

3. Imi pot picta singur obiectul printat 3D?

Website printam3d.ro

1. Ce format trebuie sa aiba fisierul meu pentru imprimanta 3d?

2. Cum obtin un pret pentru proiectul meu pentru imprimare 3D?

3. Pot grupa mai multe fisiere intr-o arhiva?

4. Fisierul meu este prea mare pentru a-l incarca prin intermediul formularului vostru. Ce fac?

5. Formularul vostru nu functioneaza. Ce fac?

Productie imprimanta 3D

1. Cat dureaza sa-mi printati proiectul la imprimanta 3d?

2. Cat de precise sunt obiectele pe care le printati cu imprimanta 3d?

3. Care este calitatea printurilor 3d?


Intrebari Generale printare 3D

 

1. Mi se asigura confidentialitatea fisierelor trimise pentru print 3d?

Da! Suntem constienți de faptul că probabil ai petrecut cateva ore sau chiar zile pentru a crea aceste proiecte 3d si, de aceea, le tratam cu maxima confidentialitate. Nu publicam randari sau poze ale designului 3d trimis se tine si nici nu il facem accesibil publicului, fara consimtamantul tau. Fisierele incarcate de tine pentru printare 3d pot fi accesate numai de noi.

2. Exista proiecte pe care sa nu le acceptati?

Da! Politica noastra si principiile dupa care functionam ne determina sa refuzam orice proiect care are ca destinatie armele de foc sau parti componente ale acestora si orice alte obiecte nepotrivite din punct de vedere moral si etic.

Design print 3D  

 

1. Nu am experienta in proiectare 3D. Ma puteti ajuta?

Desigur! In primul rand, noi iti putem crea proiectul pentru imprimanta 3D dupa indicatiile date de tine sau dupa un obiect deja existent asupra caruia sa ii aducem modificari sau sa il personalizam. Avem o echipa de specialisti in acest domeniu de 3D, si anume sa iti creeze proiectul dorit. In al doilea rand, in cazul in care iti doresti sa inveti singur sa creezi in 3 Dimensiuni iti putem recomanda programe gratuite cu care poti incepe un proiectare 3D, iar in momentul in care vei finaliza proiectul 3d noi te vom ajuta sa il materializezi cu imprimanta 3d. Iata cateva dintre acestea programe 3D: Tinkercad, Autodesk 123D, Meshmixer, Sketchup.

2. Care este grosimea minima a peretilor obiectului pentru print 3D si nivelul de detalii?

Recomandam sa nu existe suprafete in plan vertical cu o grosime mai mica de 0.4mm. Acolo unde aveti pereti inalti o grosime de 0.8mm va asigura o rezistenta mult mai buna. Nivelul de detalii poate fi definit ca diferenta de inaltime dintre 2 suprafete orizontale, iar aceasta poate ajunge pana la 20 microni. Noi va oferim informatii personalizate pe proiectul dvs 3D. si va putem ajuta cu modificarile necesare pentru ca printul 3D sa fie executat corect si sa intruneasca toti parametri necesari, inclusiv cei mentionati mai sus.

3. Cat de mare poate fi obiectul pe care vreau sa il printez 3D?

Teoretic nu exista o limita a dimensiunilor obiectului tau 3D, insa volumul maxim pe care il putem realiza dintr-un singur print 3D este dat de dimensiunile 230 x 225 x 205mm. Peste aceste valori va trebui sa rupem obiectul in mai multe parti care vor fi ulterior asamblate prin diferite procese.

4. Ce se intampla daca obiectul meu pentru print 3D contine „erori”?

Inainte de a printa 3D un proiect noi il verificam sa nu contina niciun fel de erori de proiectare. In cazul in care gasim „ceva” te informam si, impreuna, gasim cea mai buna solutie.

Materiale pentru printare 3D 

1. Ce material sa aleg pentru printare 3D?

Nu exista materialul perfect pentru printare 3D. In functie de proiectul tau 3D, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte precum, marimea obiectului, nivelul de detaliu, culoarea, finisajul dorit. Daca stii exact ce iti doresti nu iti mai ramane decat sa ne spui si noua. In caz contrar, te vom ajuta sa faci o alegere cat mai potrivita. Te rugam sa verifici sectiunea Materiale (link catre materiale) pentru a afla ce materiale poti folosi pentru printul tau.

2. Ce culori pot folosi pentru printurile mele 3D?

In sectiunea Materiale (link catre materiale imprimanta 3D) de pe site-ul nostru vei gasi tipurile de materiale pentru imprimanta 3D si culorile acestora pe care le putem folosi. Toate printurile 3D pot fi vopsite sau lacuite, ulterior, dupa preferinte. Acest proces nu numai ca largeste paleta de culori, ci ii ofera si un finisaj de calitate. Din pacate, procesul de vopsire prezinta unele limitari astfel incat te rugam sa iti incarci proiectul 3D completeaza  formularul de aici (link catre contact) pentru a-ti spune tot ce putem si ce nu putem face pentru proiectul tau 3D.

3. Imi pot picta singur obiectul printat 3d?

Desigur! Majoritatea materialelor noastre suporta acest proces, insa unele dintre ele vor arata atat de bine dupa printare incat s-ar putea sa nu mai vrei sa le aduci niciun fel de finisaj. Ambele tipuri de vopseluri (acrilica si pe baza de apa) adera bine pe materialul plastic, dar va fi nevoie sa aplici cateva straturi, avand in vedere ca dupa primul strat, structura poroasa a materialului va fi inca vizibila. Exsta vopseluri care datorita compozitiei chimice pot ataca materialul din care obiectul tau este creat. Cel mai sigur, te rugam sa ne consulti cu privire la procesele la care vrei sa supui printul 3D  pentru a nu-l deteriora.

Website printam3d.ro

 

1. Ce format trebuie sa aiba fisierul meu pentru imprimanta 3D?

Programul folosit pentru printare 3D accepta extensiile .stl si .obj, astfel te rugam sa ne trimiti proiectul tau intr-unul din aceste formate.

2. Cum obtin un pret pentru proiectul  imprimat 3d?

Simplu! Accesezi pagina de Contact (link catre contact) unde vei gasi un formular pe care te rugam sa il completezi cat mai in detaliu posibil. Dupa ce primim cererea ta, noi o analizam si daca avem tot ce ne trebuie iti vom trimite un raspuns pe mail cu pretul si timpul de executie. Altfel, noi te vom contacta pentru a ne furniza restul detaliilor de care avem nevoie pentru a-ti da pretul corect.
In timp vom simplifica acest proces pentru ca tu, clientul nostru, sa poti obtine informatiile de care ai nevoie intr-un timp cat mai scurt.

3. Pot grupa mai multe fisiere intr-o arhiva?

Sigur ca poti! Accesezi pagina de Contact (link catre contact) completezi formularul si incarci arhiva cu mentiunea ca va trebui sa respecti dimensiunea maxima a fisierului pe care o vei gasi acolo.

4. Fisierul meu este prea mare pentru a-l incarca prin intermediul formularului vostru. Ce fac?

Te rugam sa folosesti unul din site-urile dedicate pentru incarcarea fisierelor mari si sa ne pui link-ul in formularul de contact sau pe una din adresele noastre de mail. Iti putem sugera site-ul www.wetransfer.com.

5. Formularul vostru nu functioneaza. Ce fac?

Daca acesta este cazul, in primul rand, dorim sa ne cerem scuze. Asa cum printarea 3D nu este perfecta se pare ca nici site-ul nostru nu este. Te rugam sa ne trimiti un mail cu cererea ta pe una din adresele noastre. In cazul in care ai fisiere de atasat te informam ca limita de atasamente pe mail este mult mai mica si te vom ruga sa folosesti un site dedicat pentru a incarca fisierul tau si sa inserezi link-ul in mail-ul tau. Nu in ultimul rand, te rugam sa ne precizezi ce anume nu a functionat sau ce eroare ai primit in momentul in care ai incercat sa completezi formularul pentru a putea transmite mai departe catre departamentul tehnic. Multumim!

Productie imprimanta 3D 

1. Cat dureaza sa-mi printati proiectul la imprimanta 3D?

Iti putem da aceasta informatie numai dupa ce primim si analizam proiectul 3D. Te vom ruga inca de pe acum sa fi rabdator intrucat tehnologia de printare 3D nu este un proces foarte rapid.

2. Cat de precise sunt obiectele pe care le printati 3D?

Acuratetea utilajului nostru este de 12.5/ 12.5/ 5 microni, iar grosimea minima a stratului este de 20 microni. Te rugam sa ne trimiti proiectul tau pentru a putea face o analiza in acest sens.

3. Care este calitatea printurilor 3D?

Calitatea printurilor 3D variaza in functie de materialul folosit. Fiecare material, datorita compozitiei chimice, va avea un finisaj diferit dupa printare 3D.